Eindejaarsconcert 2016

Als we de lovende commentaren van het publiek moeten geloven, heeft iedereen weer genoten van een fantastisch eindejaarsconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus Zelem op 30 december 2016.

Dit jaar ging de fanfare, onder leiding van An Swartenbroek op de vespa, samen met het talrijk aanwezige publiek op reis door Italië.
We werden muzikaal verwent met fanfarestukken zoals Via Aurelia, Marina, het Italiaans Operngala en Aïda. Maar de kers op de taart kwam dit jaar van de gastzanger Christophe Elen met ondermeer liedjes als Nessum Dorma, Santa Lucia en O Solo Mio begeleid door de fanfare.

Na dit eindejaarsconcert is de fanfare begonnen aan de voorbereiding voor hun volgende grote concert, namelijk hun jubileumconcert op zaterdag 20 mei 2017 omwille van hun 130 jarig bestaan. Weer iets waar iedereen naar uit kan kijken!

Tekst: Katrien Veraghtert

 

Carwash 2015

CarWash 2015

Op paaszaterdag 4 april staken onze muzikanten nog eens de handen uit de mouwen op hun vijfde CarWash. Anders dan bij de vorige edities was het slechte weer dit jaar spelbreker: het water waarmee de auto’s gewassen werden, was (zeker in de voormiddag) niet de enige nattigheid die getrotseerd moest worden! Dat weerhield een groepje noeste werkers er echter niet van om ook nu weer de ene auto na de andere met water en zeep onder handen te nemen. Ook de jeugd van de fanfare liet zich hierbij niet onbetuigd. Het dak en de bovenkant van de auto’s was voor de allerkleinsten nog wat hoog gegrepen, maar de delen die wel in hun bereik lagen, werden met de grootste ijver grondig schoon geschrobd.

Ondertussen werd ook de catering binnen piekfijn verzorgd. Autobestuurders konden tijdens het wachten genieten van een hotdog, een kommetje soep, een keuze uit het assortiment taarten en/of een drankje. Bovendien konden ook de muzikanten zich daar van tijd tot tijd verwarmen bij voorzitster Denise. Aan de organisatie zal het in ieder geval niet gelegen hebben!

Een pluim aan alle muzikanten die zich – ondanks het mindere weer – de tijd en moeite namen om een handje toe te steken. Zo toonde onze fanfare nogmaals dat de moderne muzikant van meerdere markten thuis is!

Tekst: Victor Van Driessche

Bowling 2015

Bowlingavond 2015

Dat onze fanfare veel meer is dan een ‘oubollige’ groep muzikanten hebben we op donderdagavond 19 februari nog maar eens bewezen. In de krokusvakantie lieten we onze instrumenten een weekje thuis en trokken we naar de Olympia in Kuringen. Om 20 uur stonden we met maar liefst 28 manschappen klaar om erin te vliegen op onze jaarlijkse bowlingavond. Van de ouderen tot de allerjongsten, iedereen was van de partij; onze jongste aanwezige was amper enkele weken oud!

Schoenen aan, namen invoeren en we konden van start gaan. Verdeeld over drie banen gaven we twee spelletjes lang het beste van onszelf. Niet altijd even gemakkelijk, maar moeilijk gaat ook! Al vloog de bal er bij sommige spelers tegen 100 per uur in, onze jeugd (Myrthe, Zjef, Loranne…) moest er niet voor onderdoen en slaagde er ook meermaals in om alle kegels omver te rollen. De tactiek van de jongste kinderen was zo doordacht dat ze zelfs bovenaan het scorebord eindigden. Bij de ouderen was de onderlinge concurrentie groot en bleef de strijd spannend tot het einde. Al kon niemand tippen aan onze dirigente… Ze knalde de kegels neer alsof ze door kanonballen werden geraakt. Vrouwenpower om u tegen te zeggen! We zouden bijna schrik krijgen om op de repetities iets verkeerd te spelen…

Na drie uur intensieve bezigheid trok iedereen voldaan weer naar huis. Een geslaagde avond, daar waren we het met z’n allen roerend over eens! Onze muzikanten zijn dus niet alleen muzikaal onderlegd, maar hebben ook heel wat verborgen sportieve talenten!

Aanwezigen: Lieke, Guus, Monique, Evelien, Zjef, Myrthe, Gunter, Carla, Jan, Gert, Frederik, Carlo, Gert, Annelies, An, Steven, Jorien, Loranne, Werner, Rhune, Aline, Victor, Els, André, Denise, Raoul, Julie

Tekst: Aline Van Driessche

Eindejaarsconcert 2014

Eindejaarsconcert 2014

“Spirit of the Celts”, dat was op 27 december het thema van het 45ste Eindejaarsconcert waarmee onze muzikanten 2014 naar jaarlijkse traditie feestelijk afsloot. De Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus van Zelem pakte het publiek daarvoor dit jaar in met ‘Keltische’ klanken, daarbij een handje geholpen door een doedelzakspeler en een zangeres.

Werner Marx bracht met zijn doedelzak de toehoorders nog dichter bij de traditionele Keltische muziek. In bijpassende outfit nam hij de zaal tweemaal mee naar de Schotse vlakten, de tweede keer daartoe bijgestaan door drummer Jo Ceuleers – eveneens in traditionele klederdracht – op een ‘hoge snare’. Sarah Medo bracht het publiek dan weer in vervoering met haar prachtig ‘engelengezang’ en gaf op die manier extra pigment aan een geslaagd concert. Het oorverdovend applaus dat telkens weer losbarstte eens de Keltische klanken volledig uitgestorven waren, vertelde in dat opzicht alles.

Naar goede traditie was ook dit jaar de zaal weer prachtig versierd en waren de belichting en de presentatie van de stukken weer piekfijn in orde. Een geslaagde vuurdoop ook voor dirigente An Swartenbroek, die haar eerste Eindejaarsconcert succesvol naar het einde dirigeerde. Ideaal om het nieuwe jaar in te zetten: op een muzikaal 2015!

Tekst: Victor Van Driessche

Carwash 2014

Ook de 4de editie van de CarWash van de fanfare was weer een succes. Onder een zacht lentezonnetje was het rustig, maar viel het werk nooit echt stil. “Voortdurend werk, tal van helpers en tevreden klanten, dan zijn ook wij content hé”, liet een voldane voorzitster Denise achteraf optekenen. Een perfecte samenvatting van een geslaagde namiddag bovendien. Onder de coördinatie van Brecht Verpoort verliep de organisatie dan ook vlot en maar liefst 22 helpers tekenden present om op paaszaterdag de mensen een schone auto voor op het Paasfeest te bezorgen. De fanfare was tevreden en de gelukkigen met een propere auto konden de dag erop met een gerust hart op het appel verschijnen.

Verder op onze site zijn foto’s te vinden.

Bowling 2014

Op 6 maart ging de fanfare met haar leden bowlen in Olympia in Hasselt. Het werd een leuke avond voor jong en oud. Een beetje gezonde competitiegeest was nooit ver af, maar bovenal was het een sportieve avond. Aan het einde waagde ook fotograaf George zich nog aan een paar worpen en toonde hij dat hij meer kon scoren dan foto’s. Die foto’s zijn intussen ook te vinden op onze site.

Verslag :  Victor Van Driessche

Musicals in Concert!

Op 29 december sloot de fanfare met haar 44ste eindejaarsconcert 2013 muzikaal af. Net als het jaar voordien pakte dirigent Raf Dielkens uit met een gevarieerd programma dat het publiek wederom duidelijk kon smaken. Het thema was ditmaal ‘Musicals in Concert’; werken uit bekende musicals als ‘Rapunzel’, ‘Annie’ en ‘Mary Poppins’ passeerden dan ook de revue. Bijpassende beelden, verzorgd door Carlo Bancken, en een door tal van vrijwilligers knap opgemaakte zaal maakten het totaalplaatje tot een zeer geslaagd geheel.

Het tweede deel van het concert begon met een hommage aan voorzitster Denise Reynders, die haar tienjarig jubileum als voorzitster vierde en daarbij gehuldigd werd voor haar enorme inzet en goede leiding. Denise werd verrast met een dankwoord uitgesproken door presentator van dienst Germain Lekens, een mooie videoboodschap achtergelaten door oud-dirigent Jos Simons, een knappe collage van de hand van George Das en – last but not least – een prachtig muzikaal eerbetoon door haar eigen fanfare met dirigent Raf Dielkens als solist in de hoofdrol. Een geëmotioneerde voorzitster kwam achteraf dan ook woorden tekort om iedereen te bedanken.

Ook waren er nog twee opmerkelijke (en blijde) vaststellingen. Allereerst was er speciale aandacht voor zes muzikanten die de fanfare het afgelopen jaar kwamen versterken en voor het eerst meespeelden bij het eindejaarsconcert. Verder was er onder de toehoorders de opmerkelijke aanwezigheid van enkele mensen uit… Breda! De fanfare gaat zowaar Europees!

2013 werd in ieder geval weer feestelijk en succesvol afgesloten, mogen we deze lijn doortrekken in 2014!

(tekst : Victor Van Driessche)

Onze fanfare was(h)t uw car

Voor alle mensen die na de vervelende maartse buien nog niet de kans hebben gehad om hun auto een stevige wasbeurt te geven is er goed nieuws: op paaszaterdag organiseert de K.F. Sint-Lambertus immers de 4de editie van haar jaarlijkse CarWash. Zo geven de noeste werkers van onze fanfare u alsnog de kans om op Paasdag met een propere, opgepoetste auto op het appel te verschijnen.

Aarzel dus niet en kom op 19 april naar de parking naast het oude gemeentehuis (Dorpsstraat 13) waar u uw auto met een gerust gemoed kunt toevertrouwen aan de zuiverende handen van onze muzikanten. Terwijl u binnen in ons repetitielokaal wacht met een hapje of een drankje, maken wij uw auto in een mum van tijd weer blinkend als was hij nieuw. Graag tot dan! Openingsuren: 9u tot 17u Prijs: €7 ( €10 voor grotere auto’s)

(tekst : Victor Van Driessche)

Jubileumconcert 130

Op 20 mei 2017 vierde de Koninklijke fanfare Sint Lambertus van Zelem zijn 130 ste verjaardag in het Buurthuis te Zelk. De jubileumdag startte met een eucharistievering en de academische zitting vergezeld van een hapje en een drankje.

De feestelijke dag werd afgesloten met een zeer aangenaam concert van de Koninklijke fanfare Sint-Lambertus van Zelem en hun bevriende Koninklijke harmonie Sint-Cecilia van Rotem. De fanfare van Zelem startte het concert met een aangenaam en ontspannend repertoire.

Als oud-dirigent kon Jos Simons het niet laten om de fanfare te feliciteren. Samen met de fanfare bracht hij het prachtig werk variazioni in blue van Jacob de Haan ten gehore. Het publiek smaakte deze verrassing wel!.

Na de fanfare van Zelem was het de beurt aan de harmonie van Rotem. Ook zij hebben het publiek verwend met hun leuke repertoire.

Na het concert werd er nog tot in de late uurtjes verbroederd tussen te twee bevriende muziekgroepen.

Eindejaarsconcert 2017

Op 29 december 2017 was het weer zover, het jaarlijkse eindejaarsconcert van de koninklijke fanfare Sint-Lambertus. Met het thema "Never Get Old", kon jong en oud genieten van fantastische klassiekers zoals Thunderbirds, een medley met liedjes van Soulsister, Phill Collens en Katrina and the Waves of de Deep Purple medley alsook zeer moderne hits van onder andere Dimitri Vegas en Like Mike en I Need Never Get Old van Rateliff!
Het publiek heeft daarnaast ook genoten van de prachtige solo's van de eigen muzikanten op bugel en op bastuba
Na jarenlange vaste medewerking als presentator van het onze concerten heeft Germain dit jaar de fakkel doorgegeven aan de nieuwe presentatrice Elke. Ze heeft dit zeer goed gedaan!
Ook de traditie van de prachtige versiering werd dit jaar weer eer aangedaan. De zaal was weer super mooi versierd. Dank je wel aan iedereen die een steentje bijgedragen heeft om dit concert een succes te maken!